Talleres y Formaciones

ACTIVITAT: CURS D’ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES EN EL DOMICILI

By 17 junio, 2011 junio 20th, 2022 Sin comentarios

Aquest any 2011 hem cursat el curs de: Administració d’aliments i tractaments a persones dependents en el domicili

En aquest curs hem format assistents/-es i cuidadors/-es per un futur lloc de treball a domicili per cuidar a persones d’edat avançada. No només s’ha treballat l’aspecte alimentari que és molt important per prevenir moltes malalties i millorar la qualitat de vida, sinó que també, s’han tractat altres temes sanitaris i socials impartits per altres professionals com: fisioterapeutes, infermeres, psicòlegs, ocupació social, …

En la part de nutrició vàrem aplicar coneixement teòrics a la pràctica.

Realitzem un taller de cuina de com elaborar una mateixa crema de carbassó però de diferents calories i textures, sempre adequant-nos a les necessitats del individu que em de cuidar (segons patologies i requeriments energètics). Les diferents cremes van estar elaborades amb llet de vaca sencera i desnatada, “quesitos”, crema de soja i crema de civada.

Inicialment vàrem realitzar totes les cremes sense sal perquè els alumnes poguessin degustar i empatitzar amb els malalt hipertensos (els que han de menjar sense sal) i així poder valorar al sabor del plat i el sentiment de menjar aquell menjar tant insípid. Després vàrem afegir la sal per valorar la diferencia en el gust. Ells mateixos es van adonar que menjar sense sal es avorrit i s’han de buscar altres alternatives com espècies o utilitzar fruites, confitures, … per donar gust el plat i fer de l’acte de menjar un plaer. A la cuina a d’haver-hi enginy.

Mireu quines cremes que van sortir!

Felicitats a tot el grup de treball!!!